26 Eylül 2007 Çarşamba

İnsan Kaynakları Gazetesi Alıştırması



Bu alıştırma iş arayanlara, iş değiştirmek isteyenlere özellikle de üniversite öğrencilerine tavsiye edilir.

Pazar günü gazetelerle birlikte verilen insan kaynakları gazetesini ve renkli kalemlerinizi alın.Aradığınız sektörlerle ilgili tüm ilanları pozisyonlarına bakmaksızın yuvarlak içine alın. Başka renkli bir kalemi elinize alın ve şu anki durumunuzla başvurabileceğiniz ilanları işaretleyin.

Yuvarlak içine aldığınız ve işaretlemediğiniz ilanlarda aranan özellikleri bir sayfaya alt alta sıralayın. 5 yıl tecrübe, iyi derecede İspanyolca, iyi derecede photoshop bilgisi vs özellikleri birbirleri ile aynı olsa da alt alta sıralayın.

Bu liste size çalışmak istediğiniz sektörde en çok aranan özellikleri gösterecektir. En çok tekrarlanan özellikler en istenenlerdir. Şimdi başka bir sayfaya kendi listenizi yapın. İstediğiniz pozisyonda çalışmak için neler yapmanız gerekiyor. Yeni bir dil öğrenmek, belirli bilgisayar programlarını bilmek, birkaç yıllık tecrübe edinmek vs.

Aranan özelliklerle ilgili tüm bilgileri topladığınıza göre kendinize yatırım yapmaya başlayabilirsiniz.

Eğer üniveriste öğrencisiyseniz veya uzun dönemde planlar yapıyorsanız bu çalışmayı sık sık tekrarlayarak sektörün değişimlerini takip edebilirsiniz.

Her sabah koşarak gideceğiniz bir iş bulana kadar aramaya devam edin!!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Gayet güzel sıralandırmışsın en güzeli de Her sabah koşarak gideceğiniz bir iş bulana kadar aramaya devam edin!! buna bayıldım