25 Eylül 2007 Salı

Beklenti Yaratmak



İnsanlar sık sık beklentilerinin kalmadıklarından şikayet ederler. Her gün aynı geçip gidiyor derler. Ama bunu yok etmek için harekete geçmezler.
Tatile çıkmadan önceki günleri düşünün içiniz kıpır kıpır olur. İşte günlük hayata o kıpırtıları getirecek bir alıştırma.

1)Önce gelecek hafta için bir program yapıyorsunuz. Bir konser bileti, sevdiğiniz bir arkadaşınızla buluşma, öğle tatilinde masaj, sahilde yürüyüş yada aklınıza ne gelirse ve bunu ajandanıza yazıyorsunuz. Bu planı çok önemli bir engel olmadıkça uyguluyorsunuz.
(Bunu her hafta için farklı bir planla yapabilirsiniz)

2)Bir sonraki ay için daha farklı bir program yapıyorsunuz. Gününü şimdiden koyarak.
Bunun için işten bir gün izin alabilirsiniz veya hafta sonuna plan yapabilirsiniz. Planlanacak çok şey var ama param yok diyorsanız 30 günde para biriktiremez misiniz size ait bu plan için?
(Bunu her ay için değişik aktivitelerle yapabilirsiniz. Sık sık yapacaksanız hafta sonlarını seçmekte yarar var J )


3)En son planımız ise bir sonraki yıla. Bir yıl sonrası için bir plan yapıyorsunuz. Bu bir tatil olabilir, evinizi yenileme olabilir. Planlamak için tam bir seneniz var. Hergün bu planla ilgili düşünmeye, kararlar almaya 10 dakikanızı ayırın bir deftere notlar alın. Günde 10 dakika sevdiğiniz bir şeyi düşünmek geri kalan saatlerinizi olumlu etkileyecektir.

(Bunu her yıl için planınızı geliştirerek yapabilirsiniz hatta 2,3 sene sonrasının planlarını, tasarılarını yapabilirsiniz.)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

selam zeyacım....
alışkanlık ve beklenti yaratma çalışmaları yazını okurken gözümde canlandı...yapılacak öylesine çok şey varken ve ben tembellik ederken yazılarınla karşıma çıkması hoş,enteresan ve motive edici....:))
uygulamaya başlamak gerek...
p.s.
blog silinmesi benim de başıma gelmişti..allahtan yedekleri vardı benimde...
anketlere bir oy benden....
öptüm kocaman kocaman....