23 Aralık 2007 Pazar

Şikayet Kutusu

Sürekli şikayet ettiğiniz ama yine de harekete geçmediğiniz olaylar var mı yaşamınızda.
Bunun için 2 önerim var. Ya şikayet etmeyi bırakın yani kabullenin veya harekete geçin, çözüm bulun ve şikayet sebebini ortadan kaldırın. En azından kaldırmayı deneyin.
Bazı insanlar sadece yüksek sesle şikayet ederler önerdiğiniz çözüm önerilerine karşı gelip şikayetlerini bir ton arttırırlar. O insanları kendi hallerine bırakın. Çümkü onlar şikayetçi olmayı seviyorlar, çözümler onları sevindirmeyecek. Uzak durun ki sizin enerjinizi yok etmesinler.

Şikayet Alıştırması

Kendinize bir şikayet kuyusu yapın. Bu bir defter olabilir, cidden bir kutu olabilir. 1 hafta boyunca şikayetlerinizi bu kutuya yazın. Saçım şekil almıyor, iş arkadaşım bana iyi davranmıyor, karneme 3 kırık gelecek, sevgilim bana karşı ilgisiz… Aklınıza gelen tüm şikayetleri 1 hafta boyunca biriktirin. Sonra onları alt alta yazın. ve karşılarına şikayeti yok etmek için ne yapmanız gerektiğini yazın.


Alt tarafa veya üçüncü sütuna yapılması gerekenleri yazın. Eğer uzmanlık konusu gerektiriyorsa çevrenize danışmaktan çekinmeyin. Ama çözüm önerilerini dinleyecekseniz danışın.

Örnek:
Saçım şekil almıyor.
Çözüm:Saçımı banyodan sonra kolay şekil alacak bir model kestirmek.
Daha iyi bir berbere gitmek için para biriktirmek. Gereken parayı öğrenin ve ne yaparak ne kadarda biriktirebileceğinizi yazın.

Böylece elinizde tüm şikayetlerinizle ilgili bir hareket planı olacak. Sürekli yüksek sesle şikayeti dile getirmektense neler yapacağınızı bilecekseniz.

Eğer yazmaya üşeniyorsanız uyumadan önce yatağa yattığınızda veya trafikte beklerken bir şikayetinizi belirleyip sonra diğer adımları aklınızdan geçirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: