21 Eylül 2008 Pazar

Yemek bloglarından para kazanmanın yolları

Resim bu siteden alınmıştır.







Harika yemekler yapıyorsanız ve misafirlerinize muhteşem sunumlar yapıyorsanız, mutfağınızda geçirdiğiniz saatler size keyif veriyorsa bu işten para kazanmaya ne dersiniz?


1) Yemek dersleri verin !

Her kadın veya erkek sizin kadar şanslı olmayabilir. Mutfakta harikalar değil depremler yaratıyor olabilir. Bu kişiler en azından birkaç menüyü baştan sona öğrenmek, kurabiye süslemeyi veya muhteşem hamur işleri yapmayı öğrenmek ve çevrelerindekileri etkilemek isteyebilirler. Çevrenize iyi bakın özel yemek dersleri almak isteyen birileri mutlaka çıkacaktır.

2) Vakti olmayanlara destek verin!

Çocuğunun öğretmeni ertesi güne 40 tane Muffin istemiş bir iş kadını diğer anneler evlerinde hazırlık yaparken pastane poşetini çocuğunun eline tutuşturmak istemez. Kendi yapmaya vakti veya becerisi yoksa siz burada devreye girebilirsiniz. Siz isteneni yapar para kazanırsınız, anne ev yapımı yiyecekleri mutlulukla çocuğuna verir ve herkes mutlu olur.
Ne dersiniz?


3) Kafe ve Restoranlara kendinizi tanıtın !


Çevrenizdeki kafe ve restoranlara tatlı ve börekler yapabilirsiniz. Öncelikle en özellikli kekinizi veya tatlınızı yapıp denemeleri için bırakabilirsiniz. Yapıklarınız beğenilirse sipariş alabilir ve çeşitlerinizi artırabilirsiniz.



4) Kalabalık misafirler ve Zengin menüler


Her kadın mutfağa girip 1 saat sonra 5 çeşit yemekle çıkamaz. Ama her kadın mutlaka yemeğe kalabalık gruplar çağırır ve eğer mutfakta mutsuzsa bunun için dışardan yemek sipariş verir. Sizin ev yapımı harika hazır menülerinizi sipariş edebilmeleri için hazırlıklı olun.


5) Markaların aşçıları olmak


Bazı mutfak markalarının ev hanımlarına ürünlerini denemeleri için iş verdiklerini ve deneyimlerini kendilerine yazmalarını istediklerini biliyor musunuz? Margarin, un veya
Yağlarını kullanıyorsunuz ve deneyimlerinizi onlara bildiriyorsunuz.
Hatta yurtdışında bloglarında bu ürünleri tanıtarak para kazanan blog yazarları da var.
Biz de neden olmasın?


6) Kermeslerde yemek standları açın


Yılbaşı ve anneler günü öncesi mutlaka kermesler yapılır.Bu kermeslerin olmazsa olmazlarıdır yemek standları. Kermeslerden masa satın alıp yiyeceklerinizi satarken
Kendi reklamınızı da yapabilirsiniz. Unutmayın ambalajınız ne kadar orijinal olursa
o kadar çok ilgi çekersiniz.


7) Yemek Kitabı Yazın



Bir yemek kitabı yazın ama mutlaka bir konsepti olsun. Diyet yemekler, 10 dakikalık yemekler, bir ülkenin yemekleri, sadece domatesle yapılan yemekler. Yaratıcı ve farklı olun.
Daha önce yapılmamış bir şey bulursnaız yayın evleri sizin kitabınızı basmaya ikna olurlar.



8) Markanızı Yaratın !


Akılda kalacak bir marka yaratın. Kendinize bir logo bulun ve bir kartvizit bastırın. Harika tadlarınız bir isimle anılırsa daha çok akılda kalır. Mutlaka e mail adresinizi ve telefonunuzu
Yazın. İnsanlar size kolaylıkla ulaşabilsinler.


9) Farklı Olun !

Yaptıklarınız tadlarıyla, şekilleriyle veya ambalajlarıyla ilgi çeksin ve farklı olsun. Denemelere açık olun ve denediklerinizi unutmamak için mutlaka not alın.
Bayram ve yılbaşı öncesi kurabiye sepetleriyle, şeker paketleriyle farklı ürünler ortaya çıkartın. Yabancı siteleri araştırın beğendiğiniz çalışmaları deneyin, onlara kendinizden bir şeyler katın.



10) Kendinizi duyurun!

Harika tatlar ortaya çıkartıyorsunuz ama nasıl ulaşılır olacaksınız? Öncelikle hedef kitleniz kimler onları belirleyin. Çalışan kadınlar mı? Küçük çocuk sahibi anneler mi? Doğum yapacak kadınlar mı? Bunu belirledikten sonra onların bir gününü hayal edin. Nerede ne yaparlar? İşe nasıl giderler? Öğlenleri ne yaparlar? Nereden alışveriş yaparlar?
Çocukları ile nerelere giderler, internette neler yaparlar? Sonra onların gittikleri yerlere nasıl ulaşırsınız liste yapın.

Bir çok süper marketin ücretsiz ilan verilen ilan tahtaları var bunları kullanın.El ilanlarınızı
çevredeki çocuk doktorlarının bekleme odalarına bırakın, arkadaş toplantılarına kendi ürünlerinizle gidin bırakın onlar kendilerini tanıtsınlar.

Her zaman gittiğiniz bankaya bir seper kurabiye hediye götürün.Sepette yaptığınız işleri anlatan bir de el ilanı ekleyin.


Bunu yaparken ısrarcı olmayın, her sohbeti satışa çevirme girişiminde bulunmayın, arkadaşlarınızın yaptıkları yiyecekleri sakın kötülemeyin. Sadece yaptığınız işleri duyurun, eğer ürünleriniz başarılı ise gerisi kendiliğinden gelecektir.


Düşük Maliyetle el ilanı yapmak için öneriler !!

Renkli el ilanlarını herkes ister ama matbaa veya renkli fotokopi maliyeti sizi durdurmasın.
İlanlarınızı renkli kağıtlara bastırın siyah beyaz olsa bile renkli havası verecektir. Eğer printeriniz varsa bir ağıt giyotini alın ve kendi el ilanınızı kendiniz basın ve kesin.
Dosya kağıdını veya biraz daha kalın bir kartonu 4’e bölerek el ilanları elde edebilirsiniz.
El ilanınızın üzerinde internet adresiniz ve ürünlerinizin resimlerinin bulunacağı bir blogunuz veya sayfanız mutlaka olsun.

Üniversite yakınlarındaki fotokopiciler ve ozalitçiler kırtasiyelerden daha düşük fiyata fotokopi çekerler. Onlardan yardım isteyin.

Siparişleriniz çoğalır mutfağınız küçük gelmeye başlarsa bir yer açmanızın zamanı gelmiş demektir. Bunun için iyi düşünün. Etrafınızdan fikir alın ve hobinizi işe dönüştürmenin keyfini çıkartın.

4 yorum:

SARI PAPATYALAR dedi ki...

slm fikirler çok güzel umarım herkez faydalanır sevgiler

Goksu dedi ki...

Zeyaaaa, bi de biz bunu bizim bloglara uygulayip sirketlessek:)

laleninbahcesi dedi ki...

süper ya zeyaaa, mesela benim üstüme kimse un helvası yapamaz valla hehehe, unutmayın bir dahaki yoplantıda yapalım.

Bahriye dedi ki...

Merhaba,her konuda çok ilginç ve yararlı önerileriniz var.Ama Eylül'den sonra yoksunuz,nerelerdesiniz?Umarım buraları terk etmediniz.