3 Temmuz 2008 Perşembe

Mesajım var !!

Çevrenizdekilere hangi mesajları göndermek istiyorsunuz? Bunu her zaman doğru bir şekilde başarabiliyor musunuz?

Alıştırma:

Önce o gün vermek istediğiniz mesajı düşünün. Aşağıda bir kaç örnek bulacaksınız.

Ben zekiyim
Ben güzelim
Benim sınırlarım var.
Standardlarımı sizin için düşüremem.
Ben mutluyum.
3 kilo verdim ve harika görünüyorum.


Günlük mesajınızı seçin, o gün dünyaya neyi ilan etmek istiyorsanız onu. Mesajlarınızın olumlu olmasına dikkat edin ki etkileri size olumlu olsun.

Mesajınızı önce bir deftere veya bir kağıda yazın. Sonra mesajınızı bir pankarta, bir t shirte, önünde durduğunuz bir billboarda, kocaman bir LCD ekrana (hayal gücünüze göre ilan şeklini siz belirleyin) kocaman yazdığınızı hayal edin.

Mesela iş yerinizde masanızda otururken arkanızda mesajınızın ışıklı yanıp söndüğünü, yolda yürürken başınızın üstünde olduğunu hayal edin. Gün içinde aklınıza geldikçe herkesin sizin mesajınızı okuduğunu hayal edin.

Verdiğiniz mesajla ilgili sizin içinizde neler değiştiğini bir deftere not edin. Bu alıştırmada insanların davranışlarının değişmesi değil sizin hislerinizin pozitif olması önemlidir. Siz olumlu oldukça insanlar zaten size karşı değişeceklerdir.

Deneyin görün :)

3 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok beğendim gerçekten 1 yıl sonra yeniden iş arıyorum yeni şehrimde ve sektörde değiştirmek istiyorum aynı zamanda. Kendime yazdığım çok mesajım var benimde. biraz daha konsantre olmalıyım.

laleninbahcesi dedi ki...

bu mesaj işi harika . Gerçekten de insan hissettiği şeyi dışarıya vuruyor.

MAVİANNE dedi ki...

SÜPERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
BAYILDIM BEN BU FİKRE
BURAYA SIK UĞRAYACAĞIM :)))