14 Temmuz 2008 Pazartesi

Mutluluk Şarkıları

Canınızın çok sıkıldığı içinizden birşeylerin yüreğinizi burktuğu, göğsünüze fil oturan günleriniz var mı? İşte o günler için bir alıştırma...

Dinlediğiniz zaman kendinizi mutlu hissettiğiniz bir şarkı var mı? Ne zaman duyarsanız duyun dudaklarınıza bir gülümseme yayan. O şarkıları hangi sıklıkta dinliyorsunuz? Canınız sıkkınken aklınıza o şarkıları dinlemek geliyor mu? Hergün dinleseniz her gün mutlu olmaz mısınız?

Şimdi elinize bir kağıt kalem alın ve dinlerken sizi mutlu eden şarkıları listeleyin. Sonra kendinize bir CD, kaset veya playlist yapın. Kendinizi kötü hissettiğiniz anlarda çalın. Moralinizin birden yükseldiğini, kendinizi daha iyi hissettiğinizi göreceksiniz.

İşte benim örnek listem

Amelie Sound Track
Rüzgar Kenan Doğulu
I will survive
Strong Enough
Chiling Gotan Project
O beni prenses peri sanıyor Nil Karaibrahimgil

Şimdi elinize kağıt kalemi alın ve listenizden bir şarkı seçin. O şarkıyı dinleyince neden mutlu hissettiğinizi yazın. Bir anısı mı var? O anıyı yazın. O gün kendinizi hayal edin. Saçınız nasıl, kıyafetiniz nasıl? Sİz mutluyken nasılsınız?

3 Temmuz 2008 Perşembe

Mesajım var !!

Çevrenizdekilere hangi mesajları göndermek istiyorsunuz? Bunu her zaman doğru bir şekilde başarabiliyor musunuz?

Alıştırma:

Önce o gün vermek istediğiniz mesajı düşünün. Aşağıda bir kaç örnek bulacaksınız.

Ben zekiyim
Ben güzelim
Benim sınırlarım var.
Standardlarımı sizin için düşüremem.
Ben mutluyum.
3 kilo verdim ve harika görünüyorum.


Günlük mesajınızı seçin, o gün dünyaya neyi ilan etmek istiyorsanız onu. Mesajlarınızın olumlu olmasına dikkat edin ki etkileri size olumlu olsun.

Mesajınızı önce bir deftere veya bir kağıda yazın. Sonra mesajınızı bir pankarta, bir t shirte, önünde durduğunuz bir billboarda, kocaman bir LCD ekrana (hayal gücünüze göre ilan şeklini siz belirleyin) kocaman yazdığınızı hayal edin.

Mesela iş yerinizde masanızda otururken arkanızda mesajınızın ışıklı yanıp söndüğünü, yolda yürürken başınızın üstünde olduğunu hayal edin. Gün içinde aklınıza geldikçe herkesin sizin mesajınızı okuduğunu hayal edin.

Verdiğiniz mesajla ilgili sizin içinizde neler değiştiğini bir deftere not edin. Bu alıştırmada insanların davranışlarının değişmesi değil sizin hislerinizin pozitif olması önemlidir. Siz olumlu oldukça insanlar zaten size karşı değişeceklerdir.

Deneyin görün :)